Slashcode
Slash Open Source Project
http://www.slashcode.com/

Title    Latin Characters in Slash?
Date    Saturday February 21 2004, @02:55PM
Author    Cliff
Topic   
http://www.slashcode.com/article.pl?sid=04/02/19/2141247

latin-1 asks: "Hi, I run a Portuguese Slash site. So far, I have been unable to get Portuguese characters, like '&aacute', 'õ', right in the site. I'm using charset ISO-8859-1 in Slash. When I submit a story with words with Portuguese characters, they get mangled. This shouldn't be happening, especially since MySQL is Latin-1. If I go to MySQL and replaced the mangled characters with the right ones, then they appear correctly in the site. It seems that somehow, something is converting the Portuguese characters to mangled ones before they enter in MySQL. What can it be and how to solve this problem? You can go to the site and post anonymously to test. Any help would be much appreciated. I'm running Red Hat 9 and Slash 2.2.6. Thank you for your time and patience." First off, making sure you are using the right input and output character encodings is important. For those of you with working Slash sites with non-English characters, what did you have to do to get things to display and input properly, without character mangling? Have you been finding that, even with the right encodings, Slash is still mangling your characters? If so, what experiences have you had?

Links

  1. "Portuguese Slash site" - http://www.forum.dte.ua.pt/

© Copyright 2012 - Me, All Rights Reserved

printed from Slashcode, Latin Characters in Slash? on 2012-02-07 00:21:39